Kysymykset ja oikeat vastaukset 2021

1. kysymys: Ketkä ovat vuonna 2021 HYHYläiset pääluottamusmiehet?

Kysymykset ja oikeat vastaukset 2020

Marraskuun kysymys: Kuka valittiin vuoden 2019 esihenkilöksi?

VASTAUS: Kaj Norlund

Syyskuun kysymys: Keitä HYHYläisiä valittiin liiton edustajistoon? Ei oikeita vastauksia.

Maalis-Kesä-Heinä-Elo kuut kysymys: Missä valitaan yhdistyksen ehdokkaat liiton edustajistovaaliin?

VASTAUS: Yhdistyksen kevätkokouksessa.

Tammi-Helmikuun kysymys: Milloin nykyinen (yliopistojen yleinen) TES päättyy?

VASTAUS: 31.3.

Kysymykset ja oikeat vastaukset 2019

Kysymys lokakuu - joulukuu: Kuka oli ensimmäinen Helsingin Yliopiston Vuoden Esimies? VASTAUS: kirjastonjohtaja Marja-Liisa Harju-Khadr

Kysymys elo-syyskuu: Kuka on Ammattiliitto Pron puheenjohtaja? VASTAUS: Jorma Malinen

Kysymys touko-elokuu: Mistä Ammattiliitto Pron sivuilta löydät HYHYn järjestämät jäsentapahtumat? VASTAUS: https://kilta.proliitto.fi/kalenteri/

Kysymys maalis-toukokuu: Mikä on keväinen tapahtuma, joka on avoin kaikille jäsenille ja jossa jokaisella yhdistyksen jäsenellä on oikeus olla läsnä ja tulla kuulluksi? VASTAUS: HYHYn kevätkokous

Kysymys tammi-helmikuu: Jos sinulla on jäsenasioihin liittyviä kysymyksiä, mihin otat yhteyttä?  VASTAUS: Ammattilliitto Pro:n jäsenpalveluihin.

Kuukauden kysymykset ja oikeat vastaukset 2018

Kysymys joulukuu 2018, arvottiin 21.1.2019: Missä tonttulakki luuraa? Oikeita vastauksia saapui viisi kappaletta. VASTAUS: HYHYn sivulla Tiedotus/Verstas.

Kysymys marraskuun hallituksen arvontaan: Palkkausjärjestelmästä saatiin nyt syksyllä sopimukset. Sen seurauksena palkakorotuksia on luvassa, mutta milloin? Vastaus löytyy jälleen netistä, vinkkinä, että neuvottelussa mukana olleet osapuolet olivat www.yhl.fi ja www.pardia.fi. Oikea vastaus saatiin monessa hyväksyttävässä muodossa, 1.1.2019 0,5%, 1.4.2019 1,1,% ja 1.6.2019 0,85% oli täsmällistä tietoa. Arvoimme oikeiden vastausten kesken kahden leffalipun paketin hallituksen kokouksessa 29.11.2018. Voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys elokuun hallituksen kokouksessa arvottavaksi: minkä painopistealueen Helsingin yliopiston hallitus valitsi yhdeksi vuoden 2018 painopistealueeksi, ja mitä se merkitsee työyhteisössä? Vastauksia tuli kuusi, joista arvottiin kaksi leffalippua yhdelle vastaajalle. Voittajalle on ilmoitettu.

 

Kysymys, johon vasta lokakuussa saatiin arvottavia vastauksia: Mihin valtakunnalliseen EK:n alullepanemaan, työyhteisön hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta edistävään kampanjaan myös Helsingin yliopisto on lähtenyt syyslukukaudella 2018 mukaan? Kampanjaa voi hakea Flammasta, mutta myös HYHYn nettisivuilla on siihen liittyvä linkki. Vastaus löytyi netistä www.hyhy.fi etusivulta: Helsingin yliopistolla on työhyvinvointiyksikkö. Siellä tehdään mm. tasa-arvo ja yhdenvertaisuustyötä ja laaditaan strategiat aiheeseen liittyen. Toimenpiteinä ja näkyvyyttä lisäämään on 2018 syyslukukaudella mm. liitytty Työ ei syrji -kampanjaan ja perustettu pinkki Ask me -kampanja helpottamaan uusien yliopistolaisten ensiaskelia. Kahden leffalipun paketin arvonbta suoritettiin 25.10. ja voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys toukokuun hallituksen arvottavaksi. Seuraavan kysymyksen vastausaikaa on 27.5.2018 saakka ja lisätietoa löytyy HYHYnkin sivuilta, mutta ihan googlaamallakin: Yliopistolla on perinteisesti kerran vuodessa, toukokuussa, erittäin suosituksi osoittautuneet Flooran päivän bileet. Miksi Flooran päivää vietetään, ja juurikin yliopistolla? Se on ylioppilaiden juhla, mikä vastuksena kelpasi oikeaksi. Kuuden vastaajan kesken arvottiin leffaliput ja voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys, jossa vastausaikaa on 17.4.2018 saakka: Kuinka paljon on yleiskorotus palkkoihin 1.4.2018? Oikea vastaushan on 1,0 %. Yksi ainoa vastaus saatiin ja se oli oikein. Vastaajalle lähtee leffaliput.

Kysymys, jossa vastausaikaa on 20.3.2018 saakka kuuluu: Miksi menimme lakkoon? Yksi saamistamme kolmesta oikeasta vastauksesta kattoi asian ytimen: SIVISTA ei hyväksynyt valtakunnansovittelijan esittämää sovintoehdotusta. Lakon peruuntumisen edellytys olisi ollut kaikkien sopijaosapuolien hyväksyntä ja allekirjoitus. Kolmen oikean vastauksen kesken suoritettiin hallituksessa arvonta ja voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys, jossa vastausaikaa on 26.2. saakka: ketkä ovat HYHYn pääluottamusmiehet? Vastaus: HYHYn pääluottamusmiehiä ovat yliopistolla Timo-Jussi Hämäläinen ja Ennio Zuccaro ja Unigrafiassa Sirpa Moisio-Aho. Tällä kertaa emme saaneet lomakkeelle yhtään täysin oikeaa vastausta.

Kysymys: Milloin päättyy nykyinen Yliopistojen yleinen työehtosopimus? Vastaus löytyy joko HYHYn tai YHL:n nettisivuja selaamalla. Saatiin neljä oikeaa vastausta, ja arvonta suoritettiin 23.1. hallituksessa. 

Kuukauden kysymykset ja oikeat vastaukset 2017

Mistä pääset päivittämään henkilötietosi osallistuaksesi liiton arvontoihin? Oikea vastaus oli Pardian sivuilta kirjautumalla jäsensivuillesi. Vastauksia saatiin 28, niistä oikein oli 18, leffaliput on arvottu ja voittajalle ilmoitettu.

30.8.2017 arvottiin seuraava kysymys, ja koska täysin oikeita vastauksia tuli vain yksi, oli arvonta helppo. Kysymys kuului: Minkä suuruinen on HYHYn alennettu jäsenmaksu ja milloin sitä maksetaan? Ja oikea vastaus on: Alennettua jäsenmaksua maksetaan palkattomalta ajalta 4 euroa/kk (esim. työttömyys, opiskeluaika, kuntoutus, perhevapaat...), vakuutuksellinen eläkeläisjäsenmaksu on 60 e/vuosi ja vakuutukseton eläkeläisjäsenmaksu on 20 e/vuosi. 

Lokakuussa kysyttiin: Maintse kolme asiaa, joita HYHYn syyskokous käsittelee ja päättää syyskokouksessa? Seuraava syyskokoushan on jo 19.10.2017. Saimme kuusi oikeaa vastausta, voittajalle ilmoitettiin henkilökohtaisesti.

Kuukauden kysymykset ja oikeat vastaukset 2016

Vuoden viimeinen kuukauden kysymys oli KIKY-sopimukseen liittyen, vastaus löytyykin tällä kertaa liiton sivuilta: mistä alkaen työaikaa lisätään yliopistolla 6 minuuttia / työpäivä? Oikein vastanneiden kesken arvottiin leffaliput tammikuun 2017 hallituksessa, voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys 24.9.-27.10. sekä 28.10.-20.11. oli niin ajankohtainen; Montako varsinaista luottamusmiestä HYHY valitsee LM-vaaleissa kaudelle 2017-2018. - Vastaus on laskettavissa sivuiltamme, kun on tarkkana. Oikea vastaus oli 16 ja sitä haettiinkin peräti kahden vastausjakson ajan. Varsinaisia luottamusmiehiä ovat myös etäpisteiden ja yliopistoyhteisöä sivuavien yhteisöjen (HYY ja Unigrafia) luottamusmiehemme. Saimme lopulta yhden oikean vastauksen.

Kysymys 26.8.-21.9. kuului: Paljonko valtio on tekemässä lisäleikkauksia yliopistojen ja korkeakoulujen budjettiin vuoden 2017 talousarvioesityksessään, joka julkaistiin 12.8.2016. Vastaus löytyy useammasta paikasta, mutta selkeimmät jäljet johtanevat liittomme tiedotteisiin. Oikea vastaus on 20 miljoonaa euroa, koska kysymyksessä mainittiin myös ammattikorkeakoulut. Yliopistoilta leikkaus on 13,9 miljoonaa euroa. Arvontaan saatiin yksi oikea vastaus, voittajalle on ilmoitettu.

Uusi kysymys jälleen pienen tauon jälkeen, aikaa vastauksen pohtimiselle 21.8.2016 saakka: Loikkaamme Helsingin yliopiston yt-kierroksen päättymisen jälkeiseen aikaan: kuinka monen yliopistolaisen irtisanomiseen päättyivät nämä kohutut yt-neuvottelut Helsingin yliopistossa? Koska kaikilla jäsenillämme ei ole Flamman tunnuksia, täytyy vastauksen löytymiseksi lukaista ehkä hiukan julkisempikin uutinen :-). Oikea vastaus oli 371. Arvonta on suoritettu ja leffaliput lähetetty voittajalle.

Kuukauden kysymykset ja oikeat vastaukset 2015

Kysymys 5.12.2014 - 21.1.2015: Kenen jalanjäljissä kuljetaan HYHyn kulttuurikanavalla vuonna 2015? Vastaus: Sibeliuksen. Saimme viisi oikeaa vastausta. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys 23.1.-4.3.2015: Milloin päättyy nykyisten työsuojeluvaltuutettujen kausi? Oikea vastaus on 31.12.2015. Oikeita vastuksia tuli neljä. Voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys 4.3. - 17.8.2015: Aina ajankohtainen kysymyksemme on liiton lausumasta (http://www.pardia.fi/yhl-etusivu/?x4987953=6861690) innoituksen saanut. Vastauksen voit joutua etsimään yliopistonkin nettisivulta, mutta omaa luovuutta voit käyttää: Kenelle kuuluu tasa-arvon edistaminen Helsingin yliopistossa? Oikea vastaus: "tasa-arvon edistäminen Helsingin yliopistossa on yhteinen asia ja kuuluu kaikille yliopistoyhteisön jäsenille". Vastauksia tuli 18, joita oikeita 12. Voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys 19.8.-17.9.2015: Ketkä neuvottelevat yliopistojen työehtosopimukset? Oikea vastaus: Sivistystyönantajat ry, Palkansaajajärjestö Pardia, Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL ry ja HYHY ry. Vastuksia tuli 14, joista oikeita seitsemän. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu.

Kysymys 18.9. - 9.11.2015: Kuinka monta työntekijää on vaarassa menettää työpaikkansa Helsingin yliopistolla 16.9.2015 päätetyn muutosohjelman tavoitteiden mukaisesti irtisanomis-yhteistoimintamenettelyssä vuoteen 2020 mennessä? Oikea vastaus 1200. Oikeita vastauksia tuli 26, arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kysymys 12.11.-9.12.2015: Missä sijaitsee Helsingin yliopiston henkilökuntayhdistyksen toimisto?
Vastaus: Osoitteessa Meritullinkatu 9 B 24, 00170 Helsinki. Hyväksyimme myös karttakoordinaatit ja periaatteessa olisi kelvannut myös laajempi määritys Kruunuhaassa Helsingissä. Oikeita vastauksia tuli 11. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Seuraavassa kysymyksessä etsitään jälleen tonttulakilla naamioitunutta HYHYn logoa, joka löytyi Kulttuurikanava-sivulta. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu. 

******

Kuukauden kysymykset ja oikeat vastaukset 2014

Kysymys 13.12.2013 - 20.1.2014: Etsi sivuiltamme tonttulakki ja linkitä löytämäsi sivu vastauslomakkeelle (ei tiedote). Vastaus: tonttulakillinen logo löytyi Jäsenasioista Usein kysyttyjä kysymyksiä -sivun lopusta http://www.hyhy.fi/fi/usein-kysyttya.html. Saimme kolme oikeaa vastausta, arvonta suoritettiin tammikuun hallituksessa ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kysymys 22.1.-23.2.2014: Mihin valiokuntaan laboratoriohenkilöstö kuuluu? Oikea vastaus on Tutkimuksen ja opetuksen tukihenkilöstön valiokunta.

Kysymys 24.2. - 23.3.2014: Ketkä ovat HYY-Yhtiön ja Unigrafian hyhyläiset luottamusmiehet? Oikea vastaus on Tarja Muhonen/HYY, Camilla Gröndahl/Unigrafia (pääluottamusmies). Monella oli mainittuna myös varaluottamusmiehet Päivi Saari/HYY ja Kristian Ojala/Unigrafia (varapääluottamusmies). Vastauksia tuli 172, joista oikeita 141. Lippujen saaja on arvottu ja voittajalle ilmoitetu henkilökohtaisesti.

Kysymys 25.3. - 5.5.: Missä ja milloin on HYHYn luottamusmiespäivystys? Oikea vastaus on maanantaisin klo 9-11 ja keskiviikkoisin klo 15-17, HYHYn toimistossa Meritullinkatu 9 B 24, Helsinki. Vastauksia tuli 327, niistä hyväksyttäviä 288. Arvonta on suoritettu ja voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kysymys 7.5. - 8.6.2014: Kuka valittiin vuoden 2013 Helsingin yliopiston Vuoden Esimieheksi ja kuka on kampanjan suojelija. Oikea vastaus on Vuoden esimies 2013 on Eija-Kristiina Tuomi ja kampanjan suojelijana toimii Helsingin yliopiston kansleri. Oikeita vastauksia tuli 6 ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kysymys kesän ajalle: Yliopiston työntekijä, miten toimit, jos sairastut kesälomasi aikana? Vastaus: Ilmoitat ensi tilassa esimiehellesi, menet lääkäriin, pyydät sairauslomatodistuksen ja toimitat sen lomansiirtopyynnön kanssa työnantajallesi.Työnantaja päättää siirtyykö lomasi sairausloman mittaisella jaksolla. Voit myös vain sairastaa menemättä lääkäriin ja ilmoittamatta siitä työnantajalle mitään. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu.

Kuukauden kysymys 20.8.-14.9.: Milloin alkaa seuraava HYHYn luottamusmieskausi? Oikea vastaus on 1.1.2015. Oikeita vastauksia tuli 112, voittajalle on ilmoitettu.

Kuukauden kysymys 16.9.-3.11.: Mikä on HYHYn juhlavuoden slogan? Oikea vastaus on "HYHYllä pyyhkii hyvin" Oikeita vastauksia tuli 14, voittajalle on ilmoitettu.

Kuukauden kysymys 4.11.-3.12. oli Milloin järjestetään HYHYn 95-vuotisjuhla? Oikea vastaus oli 21.11.2014.

Kuukauden kysymykset ja niiden vastaukset vuodelta 2013

Kuukauden kysymykset ja niiden vastaukset vuodelta 2012