Kenestä Vuoden 2021 Esihenkilö

5.11.2021

Helsingin yliopiston henkilökuntayhdistys HYHY ry. 
valitsee vuosittain Helsingin yliopiston Vuoden Esihenkilön. 
Vuoden Esihenkilö valitaan nyt 22. kerran.

Kenestä Helsingin yliopiston Vuoden Esihenkilö 2021? Yliopiston uudessa strategiassa todetaan, että ”vuonna 2030 Helsingin yliopisto on paras paikka opiskella, opettaa, tutkia ja työskennellä. Menestyksemme edellytyksenä on hyvinvoiva, tasa-arvoinen ja osallistuva yliopistoyhteisö. Vahvistamme työyhteisön demokratiaa ja aitoa, myötäelävää moniarvoisuutta, joka syntyy kunnioittamalla ja tukemalla jokaista yliopistoyhteisön jäsentä. Kannustavalla esihenkilötyöllä ja aidosti yhteisöä osallistavalla johtamisella mahdollistamme jokaisen yliopistolaisen osallistumisen yhteisten asioiden hoitamiseen ja työssä onnistumisen kokemuksen”. 

Etsimme tänä vuonna esihenkilöä, joka on onnistunut tukemaan, kannustamaan ja innostamaan työntekijöitä kuluneen vuoden aikana, jolloin osa on ollut etätöissä ja osa läsnätöissä, useat hankalissakin oloissa.
Kerro meille ja koko yliopistoyhteisölle – tee esitys!  

Esityksiä Helsingin yliopiston Vuoden Esihenkilöksi 2021 voivat tehdä kaikki Helsingin yliopiston työntekijät. Esitykset tehdään e-lomakkeella viimeistään 24.11.2021.

E-lomakkeelle tarvitaan seuraavat tiedot: esitettävän nimi, nimike ja yksikkö, esityksen perustelut, esittäjän/esittäjien nimi/nimet.

Huom! Aiempina vuosina tehty esitys voidaan ottaa huomioon, mikäli se vahvistetaan kirjallisesti e-lomakkeella määräaikaan mennessä. 

Helsingin yliopiston Vuoden Esihenkilö -kampanjan suojelijana toimii kansleri Kaarle Hämeri. Helsingin yliopiston Vuoden Esihenkilön valitsee henkilökuntayhdistyksen tiedotustyöryhmä. Valinta julkistetaan joulukuussa.

Lisätietoja: puheenjohtaja Elisa Hyytiäinen puh. 050 359 3828, elisa.hyytiainen@helsinki.fi tai varapuheenjohtaja Heljä Heikkilä, puh. 050 448 7385, helja.heikkila@helsinki.fi.  

Aiemmin Vuoden esimieheksi valitut ovat kirjastonjohtaja Marja-Liisa Harju-Khadr, professori Timo Koponen, professori Pirjo Kukkonen, dosentti, yliopistonlehtori Marja Martikainen, professori Olli Mäenpää, kirjastonjohtaja Pirjo Rajakiili, johtaja Seija Korhonen, tutkimusteknikko Anu Ahlroos-Lehmus,  kirjastonjohtaja Tuula Ruhanen, hallintopäällikkö Leo Pyymäki, professori Esa Korpi, ylivahtimestari Lasse Hämäläinen, professori Liisa Keltikangas-Järvinen, professori Jari Lavonen, johtaja Ulla-Kristiina Tuomi, professori Tom Böhling, tietohallintojohtaja Ilkka Siissalo, palvelupäällikkö Sini Saarenheimo, dekaani Hannu Nieminen, dekaani Kai Nordlund ja palvelupäällikkö Päivi Pakkanen.