Kohtuus kaikessa -mielenosoitus 18.11.2023

16.10.2023

Hallitus aikoo esimerkiksi helpottaa työntekijän irtisanomista, pidentää perusteettomia määräaikaisuuksia, heikentää työttömyysturvaa ja muuttaa ensimmäisen sairaspäivän palkattomaksi. Lisäksi vaikeutetaan työntekijöiden neuvottelumahdollisuuksia heikentämällä luottamusmiehen asemaa, rajoittamalla lakko-oikeutta ja sementoimalla nais- ja miesvaltaisten alojen palkkaepätasa-arvo.    

Kohtuus kaikessa -mielenosoitus lauantaina 18.11.2023 Helsingissä

Lauantaina 18.11.2023 keskusjärjestö STTK ja sen jäsenliitot kutsuvat mukaan kaikki jäsenet, sidosryhmät ja huolestuneet kansalaiset osoittamaan mieltä hallituksen heikennyksiä vastaan.   Lähetetään yhdessä vahva viesti hallitukselle: Kohtuus kaikessa!

Ohjelma

10.30 alkaen kokoonnumme Helsingin Olympiastadionin edustalla olevalla Mäntymäenkentällä.
11.00 alkaen marssimme Mannerheimintietä pitkin kohti keskuskirjasto Oodin edustalla sijaitsevaa Kansalaistoria.  
12.00 Kansalaistorin ohjelma alkaa.  Luvassa on liittojen ja keskusjärjestön sekä sidosryhmien edustajien puheenvuoroja, koko perheelle sopivaa ruokatarjoilua ja musiikkia.
14.00 tilaisuus päättyy.

Kyseessä ei ole työtaistelutoimenpide vaan vapaa-ajalla tapahtuva mielenilmaus, jolla vastustetaan hallituksen esittämiä rajuja heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan. Pro ei maksa mielenilmaukseen osallistumisesta lakkoavustusta.

Mukaan kauempaakin!

STTK järjestää maksuttomia yhteiskuljetuksia mielenosoitukseen noin 200 kilometrin säteellä Helsingistä. Bussit lähtevät Jyväskylästä, Lappeenrannasta, Porista, Tampereelta ja Turusta.

Reitit ovat:

  • Jyväskylä-Lahti-Helsinki
  • Tampere-Lempäälä-Valkeakoski-Hämeenlinna-Riihimäki-Hyvinkää-Helsinki
  • Turku-Salo-Lohja-Helsinki
  • Pori-Huittinen-Humppila-Forssa-Karkkila-Vihti-Nummela-Helsinki
  • Lappeenranta-Kouvola-Porvoo-Helsinki

Kaikki bussit ovat perillä Helsingissä Kisahallin parkkipaikalla viimeistään kello 10.30 lauantaina 18.11. Paluubussit lähtevät arviolta klo 15.

Lisätietoa bussikuljetuksista: paivi.laakso@sttk.fi.

Ilmoittaudu bussikuljetuksiin viimeistään 12.11.2023

Lue lisää näiltä sivuilta:

https://proliitto.fi/fi/kohtuuskaikessa
https://www.sttk.fi/mielenosoitus/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠